Výsledek z Kodaně je pro nás bomba, říká Michal Ďuriš

18.08.2011 11:04

 

Viktorka se v úterním klání v Kodani musela obejít bez distancovaných Petra Jiráčka a Marka Bakoše. Slovenského útočníka nahradil na hrou plzeňské útočné vozby jeho mladší krajan Michal Ďuriš. „Je to jeden z těch nejlepších zápasů, které jsem mohl zažít. Stadion i všechno kolem tomu nasvědčovalo a jsem velmi rád, že jsem nastoupil a podařilo se nám vyhrát,“ usmívá se.

„Soustředili jsme se na to, abychom zde uhráli nejlepší možný výsledek. 1:3 je pro nás bomba, ale nic nemůžeme podcenit. Doma nás čeká druhý poločas, který musíme zvládnout,“ nabádá talentovaný viktorián. „Odvetu určitě nepodceníme. Akorát si musíme dávat pozor, aby se nám nestalo něco podobného jako doma s Rosenborgem. Máme skvělou výchozí pozici,“ říká Ďuriš.

Prakticky identický názor má Daniel Kolář. „Kdyby nám to někdo řekl před zápasem, asi bychom tomu nevěřili. Ale pořád to je pouze poločas. Bude to hodně těžké. Vyhráno nemáme, ještě jsme nepostoupili. My se na to samozřejmě musíme připravit a myslím si, že to bude ještě těžší než tady,“ přemýšlí o odvetě, která je na programu příští středu. S výsledkem z Kodaně je i on nadmíru spokojen. „Docela dobře jsme vstoupili do druhé půle, dali jsme dva góly. Celkově byl druhý poločas nahoru dolů. Tlačili se více dopředu, my jsme naopak chodili více do brejků. Domnívám se, že se to muselo líbit,“ tvrdí.

Jen jedna věc však dělá, a to nejenom „Koldovi“, vrásky na čele. Odvetu s Kodaní budou totiž muset viktoriáni odehrát mimo svůj domovský stánek a čeká je utkání v pražském Edenu. „Bohužel jsme pouze hráči a s tím nic neuděláme. Doufám, že do Edenu přijde hodně lidí a budou nám fandit,“ přeje si plzeňský ofenzivně laděný fotbalista.

 

Zpět