FERGUSON: TOHLE MŮŽE BÝT NEJLEPŠÍ FINÁLE DEKÁDY

28.05.2011 10:02

 


P
Jako první se na zelený pažit stadionu ve Wembley parku před dnešním zápasem podívali hráči Manchesteru United. Jejich trenér, Sir Alex Ferguson, se před tréninkem zúčastnil společně s Nemanjou Vidičem a Riem Ferdinandem, stoperským duem jeho základní sestavy, tiskové konference a na té prozradil, že očekává velmi atraktivní zápas. "Tohle může být klidně nejlepší finále poslední dekády."

A když to řekne takový kouč, jako Ferguson, už to něco znamená. Tento Skot je u týmu již pětadvacátou sezonu a v těchto 25 sezonách získal se svým týmem neuvěřitelných 36 trofejí. Včera na tiskovce byl přesvědčený, že jeho tým je přípraven mnohem lépe, než na poslední vzájemné utkání s Barcelonou pří finále v Římě roku 2009. "Jsme připraveni, jak nejlépe jen můžeme být. Pokud se porovnáme s týmem, který hrál tenkrát, tak nyní jsme mnohem zkušenější a soustředěnější. Více jsme si zvyklí hrát v Evropě." Nicméně vyvrátil to, že dnešní zápas bere jako odvetu právě za prohrané finále na italském olympijském stadionu. A jak vidí to letošní finále? "Osobně si myslím, že padne hodně branek a zápas bude velmi vzrušující.

"Naopak nevěřím, že v těchto zápasech je důležité to, co říkají bookmakeři sázkových kanceláří a koho tipují na vítěze. Musíme se koncentrovat na taktiku a na zbytku nezáleží. Záleží jen na tom, co se stane na hřišti. Bude to velmi atraktivní duel a diváci uvidí skvělý fotbal, o tom jsem přesvědčen. Oběma týmům se v poslední dekádě povedly enormní úspěchy a evidentně jsou velice kvalitní." tvrdí Sir Alex. 

"Nebál bych se to nazvat nejlepším finále právě poslední dekády." dodal již zmíněnou větu v titulku článku. Na závěr byl dotázán na názor k jeho protějškovi na trenérské lavici, Josepu Guardiolovi. "Je to mladý trenér, který už nyní udělal s týmem obrovské změny ve stylu hry. Všichni si uvědomujeme, že právě on udělal tento tým zralejším. Od svého příchodu se hra Barcelony vyvinula a to dle mého názoru na fantastickou úroveň. Pokud se podíváme na Barcu v historii, za éry nizozemských koučů, vidíme to, k čemu se navracejí." Na úplný konec tohoto projevu si ještě nechal malou perličku a to když přiznal, že chtěl v roce 2001 Guardiolu koupit do svého týmu. "Měl neuvěřitelnou přihrávku." řekl ještě na adresu tehdejšího hráče italské Brescie. 

Zpět