El Clásico č. 2 pro Real Madrid. Ovládl finále Španělského poháru

21.04.2011 14:01

 

21. dubna 2011  0:04,  aktualizováno  8:40
Po dlouhých třech letech se fotbalisté Realu Madrid radují z vítězství nad svým největším rivalem. Ve finále Španělského poháru zdolali Barcelonu 1:0. Sledovaný zápas rozhodl v prodloužení Cristiano Ronaldo.  

Real Madrid porazil Barcelonu poprvé od května 2008. Po pěti porážkách a jedné remíze.

O těsném vítězství ve 103. minutě rozhodl Ronaldo, který si v pokutovém území naskočil na centr Di Maríi a hlavou zajistil Realu Madrid osmnáctý triumf v Královském poháru, jak se ve Španělsku pohár jmenuje.

Madridský tým dohrával zápas bez vyloučeného Di Maríi. Bylo to potřetí za sebou, kdy Real proti Barceloně nedokončil utkání kompletní.

V lize remíza

O víkendu hrála Barcelona v lize s Realem Madrid 1:1

Svěřenci trenéra Mourinha byli od začátku zápasu aktivnější. Vycházeli ze zajištěné obrany, ale vytvářeli si nebezpečné šance. Po gólu volala hlavně hlavička Pepého, míč se však odrazil jen od tyče a následně protančil podél brankové čáry.

S blížícím se závěrem však převzala otěže Barcelona. Pedro dokonce dal gól, který však nebyl kvůli těsnému ofsajdu uznán.

Následně Real několikrát podržel brankář Casillas, ale i jeho konkurent na druhé straně Pinto předvedl několik výtečných zákroků. Blýskl se především při střele Di Maríi minutu před koncem.

Na řadu tak přišlo prodloužení, které patřilo Realu. Ronaldo nejprve po brejku střílel jen těsně vedle, v závěru první části prodloužení už byl ale přesný.

CENTR. Khedira z Realu Madrid (v bílém) se snaží odcentrovat před bránu Barcelony.
TO JSEM MĚL DÁT. Útočník Pedro z Barcelony se na sebe zlobí po neproměněné šanci.
ZASE HRDINOU. Trenér Realu Madrid José Mourinho nad hlavami hráčů po triumfu ve Španělském poháru.
BLÁZNIVÁ RADOST. Fotbalisté Realu Madrid s trofejí pro vítěze Španělského poháru.


V sobotu se oba týmy střetly v lize, tehdy zápas skončil remízou 1:1. A Mourinho, který má jistotu, že už devátý rok za sebou zakončí se ziskem nějaké trofeje, byl kritizován za defenzivní taktiku.

Nyní všem kritikům s gustem odpověděl: "Před několika dny mě označili za trenéra, který jen vyhrává trofeje, ale není fotbalovým trenérem. Díky, rád jsem koučem, co vyhrává trofeje," reagoval ještě na stadionu ve Valencii. "Ten pohár ale není jen můj, je celého týmu. Je to příjemné po takové době bez Královského poháru. Bylo to o změně práce a mentality lidí v klubu," dodal.

Oslavy fotbalistů Realu byly natolik bouřlivé, že to nevydržela vítězná trofej. Královský pohár vypadl z ruky obránci Ramosovi v době, kdy seděl na střeše klubového autobusu.

Za týden se El Clásico bude hrát potřetí během krátké doby, tentokrát v semifinále Ligy mistrů. A pak nesmiřitelné rivaly čeká ještě odveta.

Barcelona - Real Madrid 0:1 po prodl. (0:0, 0:0)
Branka:
103. Ronaldo. ČK: 121. Di María (Real).


Zpět