Devatenáctka oplatila Itálii porážku suverénním způsobem

21.04.2011 13:58

 


Reprezentace do 19 let si proti Itálii ve druhém přípravném utkání počínala výborně - v Libčicích vyhrála 3:0, když o vítězství rozhodla během skvělé pětiminutovky už do přestávky.

Statistika zápasu
Česká republika "19" - Itálie "19" 3:0 (3:0)

Góly: 27. Jugas, 30. Lácha, 32. Přikryl.
Sestava ČR: Koubek - Jeleček (46. Hála, 80. Fantiš), Brabec, Jugas, Fadrný - Přikryl (61. Jirásek), Sladký (61. Frýdek), Kraus, Pilík - Hadaščok, Lácha (46. Rolinc). Trenéři Hřebík a Skácel.

Český celek si s výborným a silným soupeřem poradil nejen v útočné, ale i v obranné fázi. Za celý zápas toho mladým Italům dovolil málo, brankář Koubek měl práci až v závěru utkání. Vítězství domácích bylo naprosto zasloužené a povzbudilo svěřence trenérů Hřebíka a Skácela před blížící se závěrečnou kvalifikací o mistrovství Evropy. Česko se v ní na domácí půdě ve druhé polovině května střetne s Ruskem, Nizozemskem a Izraelem.

Asistent trenéra Alois Skácel po vítězství nad Itálií řekl: "Měli jsme daleko lepší vstup do zápasu. V prvním poločase jsme soupeře nepustili ani k jedné střele na naši branku, sami jsme dokázali skórovat třikrát. Právě efektivita a hra v šestnáctce a herní disciplina zápas rozhodly. Kluci plnili pokyny na sto procent, naše hra měla výbornou organizaci. Až v závěru zápasu se dostali Italové ke dvěma střelám, při jedné nás podržel brankář Koubek. Bylo z toho naše naprosto zasloužené vítězství."

Alois Skácel si pochvaloval dvouzápasovou přípravu s Itálií. "Oba zápasy, i ten úterní prohraný, nám hodně ukázaly. Základ týmu pro kvalifikaci máme, ale na určení nominace je ještě čas. Hráci vědí, kdo na čem musí pracovat."
Zpět