VILLA: NAŠÍM CÍLEM JE VYHRÁT DALŠÍCH OSM KOL

05.04.2011 10:38

 

 

V historii španělské La Ligy se ještě nikdy nestalo, že by titul nezískal tým, který měl osm kol před koncem náskok osmi bodů. V Barceloně by určitě byli rádi, kdyby se na tento trend podařilo navázat i letos, avšak David Villa zatím nabádá k opatrnosti: "Z realistického pohledu je třeba si přiznat, že máme skvělou pozici. Ale ještě nejsme mistři. Pokud teď řekneme opak, bude to špatně."

"Máme to ve svých rukou," uznal devětadvacetiletý forvard z Lingrea. "Přestože máme takový náskok, naším cílem je stále získávat body a pokud možno vyhrát všechny zbývající zápasy. A pokud se ostatním týmům podaří obrat Real Madrid, bude to ještě lepší."

Katalánci natáhli krok v sobotu, kdy zvítězili na hřišti Villarrealu a ještě předtím přichystal nepříjemné překvapení fanouškům na San Bernabeu Sporting Gijón, v jehož dresu Villa vyrůstal. "Nikdy jsem neskrýval svou náklonnost ke Sportingu. Uhráli velmi důležitý výsledek, který jim pomůže udržet si odstup od sestupových příček a nám dává větší šanci v boji o titul," říká historicky nejlepší střelec španělské reprezentace.

Ve středu se na Nou Campu představí motivovaný soupeř z ukrajinského Doněcku. David Villa má vůbec první možnost v kariéře postoupit do semifinále Ligy mistrů, v tuto chvíli ale vidí hlavní prioritu jasně: "Musíme se snažit, hrát dobře, zvítězit a vypracovat si náskok do odvety... Když vyhrajete nebo remizujete, každý ví, že v následujícím zápase hodíte nezdar za sebe a budete se soustředit na další výsledek - po vítězství tomu není jinak. "

El Guaje dal v této sezoně více jak dvacet branek, nicméně posledních šest utkání vyšel gólově naprázdno. "Vždy jste trochu naštvaný, když se vám střelecky nedaří, ale musíte zůstat v klidu," vysvětluje. "Vím, jak je to dlouho, kdy jsem se prosadil naposledy, ale jediný způsob, jak znovu skórovat, je tvrdě pracovat na tréninku i v zápase."

Villa taktéž pochválil postoj Juvenilu B, který v zájmu fair play dobrovolně nechal soupeře v poslední minutě utkání vyrovnat. "Je to jedna ze skvělých hodnot klubu a příklad pro mladé. Bylo to opravdu pěkné gesto a ve sportu by se jemu podobná měla opakovat." Když mu nato byla položena otázka: "I v zápase Barcy a Madridu?", odpověděl: "Ano, proč ne?"


 

Zpět