URAŽENÝ MADRID ANI NEPOGRATULOVAL VÍTĚZŮM

18.08.2011 10:59

 

Barcelona v brzkých ranních hodinách vyhrála nad Realem Madrid 3-2 a jak je zvykem po zápasech Superpoháru, předávání trofeje se účastní i soupeř. Bohužel tradici musel narušit madridský celek, který po rvačce v závěru zápasu ostudně zmizel v kabinách bez jediného slušného gesta směrem ke svému soupeři, což lze minimálně označit jako odsouzeníhodné.

Na jedné straně se není čemu divit, madridští už se před zápasem enormně těšili, jak pozvednou pohár pro vítěze právě na Nou Campu. Bohužel byl ale proti Leo Messi a jeho barcelonští spoluhráči, kteří nechali na trávníku téměř svou duši. Jak všichni víme, fyzická kondice totiž v téhle fázi sezóny není zrovna doménou Blaugranas. Ba naopak.

Ale zpátky k posledním minutám zápasu, který okořenily zbytečné zákroky hostujících hráčů, Messi a Cesc by mohli povídat, hlavně nováček Fabregas měl štěstí, že ze střetu s Marcelem vyvázl bez vážnějšího zranění. Právě ale tento ostrý nevybíravý zákrok na hranici lidského chápání byl rozbuškou pro následné potyčky madridských hráčů s hráči Barcelony. Bohužel se do potyčky nepochopitelně přidal i Mourinho, který zákeřně zezadu vrazil palec do oka asistenta trenéra Barcelony, Tita Vilanovy.

Tři červené karty pro Marcela, Ozila a Villu však ještě zápas neukončily, odehrála se další minuta, po které přišly oslavy barcelonských hráčů. Bohužel ale na předání trofeje, ke které většinou soupeř alespoň ze slušnosti zatleská či podá ruku, se už svěřenci Josého Mourinha neměli a ihned po závěrečném hvizdu zmizeli v kabinách.

Gesto závrženihodné, vzpomeňme na předávání cen pro český tým na Mistrovství světa v hokeji, kde Rusové taktéž neměli alespoň tu slušnost přiznat si, že prohráli a ani nepodali ruce svým soupeřům. Sice se říká, sláva vítězům a čest poraženým, ale pokud onen poražený tým není čestným, může se mu cti přát? Jsem toho názoru, že ano, protože Real v obou zápasech ukázal, že umí hrát i fotbal.

Bohužel ale jejich temná stránka, která již v minulé sezóně pošramotila osobní vztahy hráčů, i nadále nabírá na síle. Doufejme, že se tento Hydeovský komplex brzy dostane na sestupnou křivku, ke které by snad mohl dopomoci i exemplární trest jak pro Marcela, tak pro protagonistu Mourinha, který je v tomto případě původcem této skryté nenávisti hráčů Madridu k týmu Pepa Guardioly.

 

Zpět