Srna: Není důležité, s kým budeme hrát ve čtvrtfinále

09.03.2011 13:20

 

 

 
 

 

Duel AS Řím - Šachtar Doněck po rozlosování osmifinále Ligy mistrů neměl mít výrazného favorita, o to překvapivější je, že celkový výsledek je minimálně hodně výrazný. Ukrajinský celek potvrdil svou výhru 3:2 z Itálie, soupeři znovu dal tři branky a postupuje po tenisovém výsledku 6:2...

"Tým dospívá, máme dvacetileté a jednadvacetileté hráče, kteří mají smlouvy na další čtyři nebo pět let. Vyhráli jsme Pohár UEFA a proti Řím dosáhli další výrazné mety," pochvaloval si po odvetě kouč Mircea Lucescu.

Šachtar si za jistých okolností mohl dovolit i prohrát a ještě více ho uklidnila 18. minuta, v níž se mezi střelce šťastně zapsal Tomáš Hübschman. AS mělo šance, jenomže pohrdlo i pokutovým kopem a vysloužilo si antipatie za zákroky svých hráčů. Obětí jednoho z nich se v první půli stal Dario Srna, který inkasoval úder loktem do hlavy od De Rossiho, žlutou kartu ale nakonec dostal právě chorvatský reprezentant.

"Už po prvním zápase jsme očekávali velmi těžkou odvetu. Zápas jsme začali špatně, ale pak jsme se sebrali a všechno vypadalo jinak. Za svou žlutou kartu jsem odpovědný já sám, každopádně pokud někdo někoho praští loktem do obličeje, měl by být potrestán," říká Srna, jehož spoluhráči Willian a Eduardo po změně stran přidali pečeť na postup Šachtaru.

"Není důležité, s kým budeme hrát ve čtvrtfinále. Tuhle výhru nyní musíme hodit za sebe a jít dál, nepochybujeme o tom, že ještě můžeme postoupit," dodal.

Giallorossi může hodně mrzet situace z 28. minuty, v níž Marco Borriello neproměnil pokutový kop. Útočník hostující v AS z AC Milán přitom na penaltu určen nebyl, volbou byl podobně jako v zápase v Lecce David Pizarro, Borriello si ale v daný okamžik věřil více.

"Nelituji toho, že jsem šel na penaltu. Jsem velmi zklamaný, beru na sebe plnou odpovědnost. Jindy mi věci vycházely lépe, těší mě výkon v prvním poločase, to jsme hráli dobře, ale v určitých chvílích jsme byli potrestáni," litoval Borriello.

Svou vůbec první porážku na lavičce AS zažil Vincenzo Montella, který v průběhu února nahradil Claudia Ranieriho a v lize s týmem ze tří zápasů získal sedm bodů. "Před zápasem jsem hráče žádal o soudržnost a zlepšení výsledku. Po této stránce mohu být spokojen, protože do vyloučení jsme hráli dobře," připomněl Montella důležitý moment ze 41. minuty, v níž byl vyloučen Mexes.

"V prvním poločase jsme na bránu poslali pět nebo šest střel, červená karta pak všechno změnila," dodal.
Zpět