Ronaldo

05.03.2011 18:48

 

Real Madrid se bude muset deset až patnáct dní obejít bez svého nejlepšího střelce Cristiana Ronalda. Portugalský fotbalista si ve čtvrtečním duelu s Málagou poranil sval v levé noze.

Ronaldo se zranil v 77. minutě, kdy završil hattrick a pomohl Realu k výhře 7:0. "Jsem přesvědčený, že nejde o nic vážného, ale lepší je neriskovat. Takže myslím, že v neděli hrát nebudu," citovala portugalského reprezentanta agentura AP.

Trenér José Mourinho však situaci neviděl tak optimisticky. "Těžko říct. Ale vypadá to jako vážné zranění. Je to stín na výsledku, zejména proto, že Ronaldo není obyčejný hráč," prohlásil.

Nejdražší fotbalista světa nakonec bude mimo hru deset až patnáct dní a zmešká nedělní ligový duel se Santanderem a nejspíš i následující utkání s Alicante (12. března). V ohrožení je i jeho start v domácí odvetě osmifinále Ligy mistrů s Lyonem o čtyři dny později.

Ronaldo se díky třem brankám proti Málaze dotáhl v pořadí o Zlatou kopačku na barcelonského rivala Lionela Messiho, oba mají na kontě 27 zásahů. Realu patří ve španělské lize druhé místo se sedmibodovou ztrátou na Barcelonu.
Zpět