- preview 28. kola

14.03.2011 13:05

 

Espanyol Barcelona - Deportivo La Coruña  (neděle 17:00)
 
Ve 28. kole La Ligy přivítá Espanyol Barcelona na své domácí půdě Deportivo La Coruňa. Domácí si stále drží šestou příčku v tabulce, která zajišťuje postup do Evropské ligy, jenže jejich současná forma není vůbec dobrá, a tak se budou snažit znovu nastartovat právě v duelu s Deportivem, které se zvedá ze spodních příček a nyní je již na 13. místě, přičemž jeho ztráta na týmy nad ním není příliš velká.

Barcelonský celek se v posledních kolech velice trápí. Z posledních sedmi ligových zápasů hned šest prohrál a na záda mu tak dýchá čím dál více týmů, především Atlético Madrid a Sevilla. Možným důvodem barcelonského tápání může být dlouhodobá absence útočníka Daniho Osvalda, který na začátku sezóny vstřelil 7 gólů ze čtrnácti utkání, jenže poté se zranil a musel podstoupit operaci. Nyní již ovšem končí svojí regeneraci a může tak nastoupit do nedělního utkání.

"Konečně se cítím zcela zdravý a jsem schopný nastoupit do dvou zápasů za týden, ale nejsem žádný spasitel klubu," říká skromně Osvaldo.

Jenže statistiky tohoto útočníka zcela jednoznačně pasují do role klíčové hráče. Dokud se nezranil, byl Espanyol pouze tři body od Ligy mistrů. Nyní již ze šesté pozice ztrácí na čtvrtý Villarreal už 10 bodů.

I přes tento nepříznivý stav Osvaldo věří, že se jeho tým na konci sezóny umístí na pozici, která Ligy mistrů zajistí. "Chtěl bych si s Espanyolem zahrát Ligu mistrů, a tak doufám, že se po 38 kolech tohoto úspěchu dočkáme."

Do konce sezóny ovšem zbývá pouhých 11 kol, a tak se hráči barcelonského klubu budou muset soustředit na každý následující zápas. V utkání s Deportivem jim může pomoci řada rekonvalescentů. Jde o již zmíněného Osvalda, Javiho Marqueze, Raula Baenu, Juana Forlina a Ivana Alonsa. Do zápasu naopak nebude moci kvůli zranění nastoupit Ivan De La Peňa, Sergio García a Victor Alvarez, zatímco Jordiho Amata na trávník nepustí trest.

Deportivo v posledních pěti zápasech neprohrálo a získalo 9 bodů, a tak pomalu stoupá ligovou tabulkou. V zápase s Espanyolem ovšem bude postrádat hned několik hráčů, kteří jsou zraněni. Jde o Manuela Pabla, Rikiho, Xisca, Ze Castra, Laura a Juana Carlose Valerona.

"Espanyol v posledních zápasech nehrál zrovna nejlépe, ale na to se my nechceme spoléhat. Budeme se soustředit pouze na náš vlastní výkon a budeme se snažit přerušit naši neslavnou bilanci z venkovních zápasů," říká obránce Deportiva Aythami Artiles.

Deportivo totiž v posledních 5 venkovních zápasech nedokázalo vyhrát a třikrát prohrálo. Poslední vítězství na soupeřově stadionu zaznamenalo v zápase s Athleticem na začátku ledna, kdy se mu podařilo vyhrát 2:1.
 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.30 - 4.33
 
Tip EuroFotbal.cz: 0
 
 
více informací
 
 
Levante UD - RCD Mallorca  (neděle 17:00)
 
Levante bylo před sezonou pasováno do role jasného aspiranta na sestup, v současné době se ale pohybuje na dvanáctém místě a proti Mallorce může ještě navýšit svůj náskok na sestupové pozice. Hosté vůbec nepřipomínají ten doma nebezpečný tým z loňské sezony, který do poslední minuty bojoval o Ligu mistrů.

Domácím se vyplácí příchod Felipeho Caiceda, který dal již jedenáct branek a poslední dobou se jedná o zásahy velmi důležité. Levante z posledních třech zápasů vytěžilo sedm bodů a na dvanáctém místě má jeden zápas a pět bodů k dobru na osmnáctou Almerii.

"Každý, kdo si myslí, že jsme se už zachránili, se plete. Stále je před námi hodně práce. Můžeme se zase propadnout zpět a začít prohrávat, musíme do toho dát všechno. Dopustili bychom se obrovské chyby, kdybychom si mysleli, že už máme vyhráno," varuje kouč Luis Garcia.

"Pokud vyhrajeme, navýšíme náskok na týmy pod námi a snížíme manko na Mallorcu. Někdo nás u nás porazí, ale doufám, že to nebude Mallorca," naráží Garcia na fakt, že jeho tým před vlastními fanoušky vyhrál pět z posledních šesti soutěžních duelů.

Mallorca je nyní na desátém místě s tříbodovým náskokem na Levante. Celek z Baleárských ostrovů loni doma válcoval spoustu soupeřů, letos to neplatí a na svém stánku prohrál již pětkrát. Venku pak získal jenom jedenáct bodů. "Bod z Levante by byl velmi důležitý," říká kouč Michael Laudrup, který gratuloval soupeři k výhře ve třech z posledních čtyřech zápasů, výjimkou byla jenom výhra na půdě Espanyolu.
 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.25 - 3.05
 
Tip EuroFotbal.cz: 0
 
 
více informací
 
 
CA Osasuna - Racing Santander  (neděle 17:00)
 
Osasuna a Racing se v posledních zápasech zvedají - jednomu k tomu pomohl příchod nového trenéra, Santanderu zase majitele. Oba celky přesto ještě čeká těžký boj o záchranu a vzájemný souboj může hodně napovědět.

Osasuně se vůbec nevede venku, před týdnem ale v Malaze zaznamenala svou první venkovní výhru, o kterou se v samém závěru postaral Sergio. Díky tomu se domácí posunuli na šestnácté místo, na osmnáctou Almerii mají k dobru tři body.

"V Malaze jsme prolomili jednu statistiku a upřímně, raději hraji proti Racingu než proti Barceloně. Víme, že to bude těžké, je to velká šance dostat se před našeho nedělního soupeře," říká záložník Patxi Puńal, který připomněl, že Osasuna venku vyhrála po více než roce, během této doby prohrála 19 z 21 zápasů.

Kormidla Osasuny se nedávno ujal Jose Luis Mendilibar a ke změně trenéra došlo i v Santanderu. Tam se vrátil Marcelino Garcia Toral a zatím může být spokojen. Před týdnem sice Racing doma nestačil na Real Madrid, před tím ale neprohrál šest zápasů v řadě. Tuto bilanci trochu kazí fakt, že z oněch šesti zápasů Santander vyhrál jenom dva. V tabulce je nyní i jeden bod a o jednu příčku před nedělním soupeřem.

"Pro nás to bude další těžký zápas a bude se hrát ve vyhecované atmosféře," tuší hostující kouč, že důležitou roli bude hrát fakt, jak se jeho svěřenci vypořádají s baskickým prostředím. Osasuna doma letos podlehla jenom Barceloně, v dalších dvanácti zápasech na Reyno de Navarra vždy bodovala.

Právě Racing ale domácí bilance Osasuny moc rozhodit nemusí, jelikož z Pamplony si odvezl všechny body čtyřikrát v řadě a celkově s tímto klubem neprohrál v jedenácti po sobě jdoucích duelech.

Domácím bude chybět vykartovaný hrdina z minulého týdne Sergio.
 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.10 - 3.70
 
Tip EuroFotbal.cz: 1
 
 
více informací
 
 
Real Sociedad - Málaga CF  (neděle 17:00)
 
Ve 28. kole přivítá Real Sociedad na svém domácím stadionu Anoeta celek z Malagy. Domácí stále mohou doufat v kvalifikaci do Evropské ligy, zatímco hosté musí řešit zcela jiné problémy. Nacházejí se totiž až na posledním místě a na nesestupové pozice ztrácejí vyšší počet bodů, než jaký se dá získat jednou výhrou...

Obránce Realu Sociedad Ion Ansotegi proklamuje, že kvalifikace do Evropské ligy pro jeho tým v této sezóně ještě není ztracená. Pokud se jemu a jeho spoluhráčům podaří v nedělním utkání porazit Malagu, budou na šestý Espanyol ztrácet možná jenom 2 body.

Loňským vítězům Segunda División se sice v posledních třech zápasech příliš nedařilo, vytěžili z nich totiž pouze 1 bod, ale i přesto zůstali v horní polovině tabulky, a mají tak stále možnost útočit na týmy z popředí.

V posledním ligovém utkání byl Real Sociedad poražen Deportivem La Coruňa, přesto Ansotegi věří, že se jeho tým ještě zvedne a udělá v La Lize velký úspěch: "Stále máme stejný cíl, kterým je účast v Evropské lize. Věřím, že porazíme Malagu, a potom se budeme snažit na toto vítězství navázat."

Ansotegi se také vyjadřuje k možnosti, že by jeho tým pokračoval v neúspěšných výsledcích a musel by se tak začít zaobírat bojem o udržení namísto boje o pohárovou Evropu: "Do konce sezóny se může stát ještě mnoho věcí, přeci jen máme před sebou ještě 11 zápasů. Nicméně pokud bychom se zaobírali myšlenkami ohledně možnosti sestupu, tak by to svědčilo o nedostatku sebevědomí, ambicí a víry. A já věřím, že sestupem ohroženi nebudeme."

Malaga se v nedělním utkání bude snažit prolomit nepříjemnou statistiky z posledních zápasů. Ve 26. kole totiž utrpěla debakl 0:7 s Realem Madrid a o víkendu se jí nepodařilo napravit si renomé, když v domácím utkání podlehla Osasuně, která zaznamenala své vůbec první venkovní vítězství v sezoně.

Malaga tak zůstává na posledním místě, přičemž na nesestupové příčky ztrácí čtyři body. Předtím, nežli se dostavily tyto dvě prohry, držel andaluský klub sérii čtyř po sobě jdoucích utkání bez porážky, na které se nyní bude snažit chilský trenér Manuel Pellegrini navázat.

"Ještě než se dostavily prohry ze dvou posledních utkání, byli jsme ve velmi dobré formě. Na tu se nyní budeme snažit navázat. To, co mí hráči momentálně potřebují nejvíce, je optimismus a víra ve své schopnosti. A právě tyto věci jim může nabídnout výhra nad Realem Sociedad. Pokud se nám ho podaří porazit, věřím, že se v Primera División udržíme i pro příští sezónu," vysvětluje zkušený Pellegrini.
 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.50 - 3.70
 
Tip EuroFotbal.cz: 1
 
 
více informací
 
 
Villarreal CF - Sporting Gijón  (neděle 19:00)
 
Ve 28. kole La Ligy se na El Madrigal utká domácí Villarreal se Sportingem Gijón. Domácí se nacházejí na čtvrté příčce a mají v plánu dotáhnout se na třetí Valencii, hosté se naopak budou snažit uhájit svoji nesestupovou pozici, tedy 16. příčku. Vítězství by je však mohlo katapultovat i na lepší příčky, neboť na 12. Levante ztrácí pouhé 3 body.

Ve čtvrtek se Villarreal utkal v Evropské lize s Bayerem Leverkusen a díky gólu Rossiho a dvěma trefám Nilmara se Žlutá ponorka mohla radovat z vítězství 3:2, čímž si zajistila příjemný náskok pro odvetný zápas.

Ve španělské lize ovšem Villarreal ukořistil pouze pět bodů z posledních patnácti možných a ztížil si tak boj o třetí místo, který vede s Valencií. Proto se bude snažit stáhnout valencijský náskok, který čítá 4 body, právě výhrou nad Gijónem. Ovšem zápas to rozhodně nebude lehký, jak se Villarreal mohl přesvědčit už v prvním vzájemném zápase, kdy na stadionu El Molinon vyrovnával na konečných 1:1 až v nastaveném čase z penalty Rossi.

"Už víme, že zápas proti Gijónu nebude vůbec jednoduchý. Musíme využít výhodu domácího prostředí a získat tak vytoužené 3 body. Vyhrávat své domácí zápasy je velice důležité, protože bez těchto bodů se s účinkováním v Lize mistrů můžeme rovnou rozloučit. Tyto tři body budou extrémně důležité, neboť potřebujeme vyhrát minimálně pět až šest zápasů a los následujících utkání nemáme nikterak jednoduchý," vysvětluje útočník Villarrealu Marco Ruben.

Po nedělním zápase na Žlutou ponorku čekají popořadě Athletic, Barcelona, Valencia, Real Zaragoza a Sevilla. Zatímco forma Villarrealu není nikterak dechberoucí, Sporting v poslední době sbírá poměrně hodně bodů. V posledních 10 ligových zápasech pouze dvakrát prohrál, a získal tak 16 bodů, což je více než dvojnásobný počet, než ukořistil v předchozí části sezóny.

Svěřenci Manuela Preciada jsou i přesto stále v blízkosti sestupové trojice, na kterou mají náskok dvou bodů. Záložník Sebastian Eguren je však ohledně setrvání v La Lize optimistický: "V poslední době hrajeme mnohem kvalitněji a neděláme hrubé chyby v obraně, a tak věřím, že se v La Lize udržíme."
 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.90 - 5.50
 
Tip EuroFotbal.cz: 1
 
 
více informací
 
 
Sevilla FC - FC Barcelona  (neděle 21:00)
 
Barcelona před sebou má jednu z těch těžších zkoušek v závěrečném programu sezonu, kterou představuje zápas v Seville. Úřadující španělský mistr a lídr tabulky může druhému Realu Madrid znovu odskočit na rozdíl sedmi bodů.

Barcelona se po remíze v Gijonu znovu naladila na vítěznou notu a vedle ligových zápasů postoupila do čtvrtfinále Ligy mistrů, když splnila roli favorita a vyřadila Arsenal.

K dobrým výsledkům přispívá i obránce Daniel Alves, který ale nemyslí výhradně na fotbal. Brazilský reprezentant stále nepodepsal novou smlouvu, stávající kontrakt mu vyprší na konci příští sezony. "Pro tým bych si zlomil i vaz, i když neprodloužím smlouvu. Je to sen být součástí toho všeho a ať se napíše nebo řekne cokoli, tak do historie klubu jsem se zapsal už nyní," říká Alves.

"Ve Valencii to bylo velké vítězství a v Seville by to mělo být podobné. Pak přijde Villarreal a zápas na Santiago Bernabeu a pokud všechny vyhrajeme, budeme velice blízko, ale samozřejmě máme i jiné cíle," dodal.

Menší jubileum slaví trenér hostujícího týmu Pep Guardiola, který je na lavičce klubu tisícím dnem. Do zápasu nebude moci nasadit stále zraněného Carlese Puyola.

Sevilla v dřívějších letech dokázala Barcelonu doma porážet, naposledy se jí to ale v lize podařilo před čtyřmi lety. Čekání na výhru nad katalánským velkoklubem neukončila ani loni, dlouho jasný zápas ale v závěru dokázala zdramatizovat a nakonec sahala alespoň po bodu.

Domácí jistě bude hnát dopředu touha nějakým způsobem oplatit Barceloně kruté porážky z Camp Nou, odkud si Andalusané pravidelně vozí velké brankové příděly. V odvetě Superpoháru prohráli 0:4, v ligovém duelu dostali ještě o jednu branku více.

Fanoušci Sevilly si musí letos připadat jako na houpačce, jejich tým střídá povedená období s těmi zpackanými a proto je v tabulce až na osmém místě. "Hráči Barcelony si skvěle rozumí a mohou spol hrát poslepu, musíme se maximálně soustředit. Tři body nejsou nereálné a s tím musíme jít na hřiště," řekl křídelník Jesus Navas.

V domácí sestavě se už neobjeví zraněný Luis Fabiano, který přestoupil do Sao Paula. Zdravotní problémy pak mají brankář Palop a křídelník Perotti.
 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.25 - 4.75 - 1.37
 
Tip EuroFotbal.cz: 2
 
 
více informací
 
 
UD Almería - Atlético Madrid  (sobota 18:00)
 
Ve 28. kole La Ligy se Almería utká na svém stadiónu Juegos Mediterráneos s Atléticem Madrid. Domácí mají vážné sestupové trable, nacházejí se totiž až na 19. příčce, a tak budou bojovat o každý bod. Atlético v letošní sezóně není v nejlepší formě, přesto se ještě nevzdává vidiny kvalifikace do některé z evropských lig. K tomu ale bude potřeba porazit primárně právě takové týmy jako Almería.

Loňská sezóna byla pro madridský tým velice úspěšná. Trenér Quique Sanchez Flores přivedl tým k vítězství v Evropské lize a také do finále španělského poháru, kde jeho svěřenci prohráli se Sevillou.

I letošní sezóna nezačala špatně. Atlético dokázalo porazit v Superpoháru Inter Milán 2:0, jenže od té chvíle začaly přicházet spíše neúspěchy. Momentálně je madridský klub vyřazen z Evropské ligy i z Copa del Rey a jeho ligová pozice také není nikterak oslňující. Tým se nachází až na osmé příčce, přičemž na čtvrtý Villarreal ztrácí 12 bodů. Ve hře je ale ještě stále 44 bodů,a tak dosud není nic zcela ztraceno.

Obránce Luis Perea věří, že stále existuje reálná šance dostat se do Ligy mistrů: "Pořád zastávám názor, že pokud bychom nedosáhli na Ligu mistrů, byl by to velký neúspěch. Nižší cíle si prostě dávat nemůžeme. Stále je tu matematická šance, a tak se musíme snažit hrát kvalitní fotbal a dohnat to, co jsme zaspali během sezóny."

Důležitý krok k tomuto nelehkému cíli udělali svěřenci Florese v minulém kole, kdy porazili jimi pronásledovaný Villarreal 3:1. Nyní je potřeba přidat další vítězství. To ale nemusí být nikterak jednoduché - vždyť Atlético na stadionu Almeríe ještě nikdy nevyhrálo. "Této statistiky si jsme vědomi, ale nebojíme se jí. Myslím si, že je pravý čas na to, abychom přepsali historii," burcuje své spoluhráče Perea.

V následujícím zápase se Atlético utká s městským rivalem, slavnějším Realem Madrid. Filipe Luis ovšem tvrdí, že o toto utkání se hráči Atlética zatím nezajímají. Momentálně mají v hlavách pouze nejbližší utkání s andaluským týmem.

Také Almería v posledním utkání dokázala zvítězit. V zápase proti domácímu Herculesu dokázala otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch a vyhrát 2:1. Tato výhra znamenala, že se Andalusané odrazili od poslední příčky a předskočili Malagu. Nyní ztrácí 2 body na sedmnáctou Zaragozu, která je těsně nad sestupovou zónou.

"Atlético je velice dobrý tým, který má velmi kvalitní útok, získal mnohé tituly a má zkušené vedení, které ví, co má dělat. Zápas, který nás čeká, rozhodně nebude nikterak jednoduchý. Přesto věřím, že máme šanci uhrát dobrý výsledek. Budeme mít výhodu domácího hřiště, na kterém se nám v posledních zápasech poměrně daří," vyjadřuje se k nadcházejícímu utkání trenér Almeríe José Luis Oltra.

Za Atlético nebude moci nastoupit potrestaný Alvaro Dominguez, Alméria bude zřejmě postrádat Juanma Ortize.
 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.30 - 2.10
 
Tip EuroFotbal.cz: 0
 
 
více informací
 
 
Real Madrid - Hércules CF  (sobota 20:00)
 
Uprostřed bojů o Ligu mistrů se odehraje 28. kolo španělské Primera División. V něm Real Madrid bude hostit Hércules. Oba týmy mají opačné starosti - Bílý balet bojuje stále o první příčku, tým z Alicante zase o záchranu.

Real Madrid se drží stále sedm bodů za Barcelonou a los mu tentokrát přihrál přijatelného soupeře. Hércules si díky hrozivé sérii posledních devíti zápasů, z kterých vytěžil pouze čtyři body, značně pohoršil a propadl se až do pásma sestupu. Navíc ve venkovních zápasech má nejhorší bilanci z celé La Ligy. Každopádně ale dokázal jako jediný zvítězit na Nou Campu a Real bude už myšlenkami na utkání s Lyonem, tudíž překvapení nelze vyloučit.

Při cestě za nutným vítězstvím bude kouč domácích José Mourinho postrádat několik opor. Šetřit na Ligu mistrů bude Cristiana Ronalda a Carvalha, mimo je také Kaká, dlouhodobě zraněný je Higuaín. Pro zdravotní problémy si nezahrají ani Pedro León a Gago. Fit jsou už naopak Arbeloa, Garay a Khedira a karetní trest si odpykal Lass.

V brance bude stát Casillas, před ním obrana ve složení zprava Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo. Dobrý výkon v zápase proti Santanderu zajistí základní sestavu Granerovi, kterého ve středu zálohy doplní patrně Lass, zatímco Xabiho bude Mourinho rovněž šetřit. Na křídle si zahraje Di María a na spojce Özil. Útok bude v režii Benzemy a Adebayora.

Esteban Vigo, trenér Herculesu nemůže počítat se čtyřmi důležitými hráči: kapitánem Paco Peňou, stejně jako s Trezeguetem, který léči zraněnou šlachu, Totem, jehož vyřadilo těžké zranění kolene a Drenthem, jenž nemůže nastoupit proti svému bývalému klubu.

Mezi tři tyče se postaví Calatayud, obranná čtveřice bude mít podobu zleva Pulhac, Pamarot, Paz a Cortés. Střed zálohy budou mít na starosti Fritzler a Farinós, Kiko a Cristian budou hrát na křídlech, na spojce bude Gomes a na hrotu buď Valdez nebo odchovanec Realu Portillo.

Utkání mezi Realem a Hérculesem začne ve 20.00 CET hvizdem Delgada Ferreira.
 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 7.75 - 12.50
 
Tip EuroFotbal.cz: 1
 
 
více informací
 
 
Real Zaragoza - Valencia CF  (sobota 22:00)
 
Ve 28. kole La Ligy přivítá Zaragoza na svém domácím stadiónu La Romareda Valencii. Domácí, kteří jsou pouze jednu příčku a jeden bod nad sestupovou zónou, budou chtít zajisté vyhrát, ale proti třetímu celku španělské ligy to rozhodně nebudou mít lehké. Valencie totiž z posledních dvanácti ligových zápasů dokázala vyhrát hned devětkrát.

Hostům se vůbec nevydařil jejich poslední zápas, kdy v odvetném klání prvního kola vyřazovacích bojů Ligy mistrů nestačili na německý klub Schalke a prohráli 1:3, čímž definitivně vypadli z této prestižní soutěže. V médiích se začaly šířit informace o možném propuštění trenéra Emeryho, ale prezident klubu Manuel Llorente se ho zastal: "Vedení klubu neuvažuje o žádném trenérovi, který by měl nahradit Emeryho. Naopak jsme se po prohraném zápase s trenérem a hráči sešli a snažili jsme se je podpořit. Emery má i nadále plnou důvěru."

"Chyba nebyla na straně trenéra. Ti, kdo jsou za středeční propadák zodpovědní, jsme my hráči. Selhali jsme v několika věcech, které se nám jinak v zápasech normálně daří, a to byl důvod prohry. Trenér to nemohl nikterak ovlivnit,"
bere vypadnutí z Ligy mistry na svá bedra kapitán David Navarro.

Zatímco v milionářské soutěži se Valencii v posledních zápasech příliš nedařilo, v domácí soutěži si drží skvělou statistiku. Z posledních 12 zápasů dokázali 9 vyhrát a dostali se tak na úkor Villarrealu zpět na 3. příčku.

"Jsme třetí a třetí chceme zůstat do konce sezóny. Nyní nás čeká důležitý zápas se Zaragozou, do kterého musíme nastoupit s pevným odhodláním a dobrou morálkou. Na Schalke už nesmíme myslet," burcuje tým Llorente.

Zaragoza předvádí v posledních zápasech velice slušné výkony. Naposledy svou hrou nadělala velké problémy suverénní Barceloně, která nakonec dokázala zvítězit jen velice těsným výsledkem a to 1:0. Ve 26. kole se jí ale povedlo na domácí půdě porazit Athletic Club 2:1 a i díky těmto třem bodům nyní nesestupuje. Její boj o přežití v La Lize přesto nadále pokračuje, neboť jí od sestupové zóny dělí pouhý jeden bod.

Záložník Leo Ponzio věří, že s podporou fanoušků se jim podaří Valencii udolat: "Jsem přesvědčen, že s fanoušky v zádech budeme velice silní a dokážeme získat všechny tři body, které jsou důležité pro udržení se v lize. Nyní nesestupujeme, a tak to bude, doufám, i na konci sezóny."

Za Valencii nebude moci nastoupit Miguel a Alejandro Dominguez, kteří si odpykávají disciplinární tresty. Domácím bude naopak nejspíš chybět útočník Said Boutahar.
 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.25 - 2.40
 
Tip EuroFotbal.cz: 2
 
 
více informací
 
 
Tabulka před začátkem kola
 
  Tým Zápasy Výhry Remízy Porážky Skóre Body
1. FC Barcelona 27 24 2 1 78:13 74
2. Real Madrid 27 21 4 2 65:20 67
3. Valencia CF 27 16 6 5 42:28 54
4. Villarreal CF 27 15 5 7 46:29 50
5. Athletic Bilbao 27 13 2 12 42:38 41
6. Espanyol Barcelona 27 13 1 13 35:39 40
7. Atlético Madrid 27 11 5 11 39:35 38
8. Sevilla FC 27 11 5 11 41:42 38
9. Real Sociedad 27 11 2 14 38:44 35
10. RCD Mallorca 27 10 4 13 28:37 34
11. Getafe CF 27 9 6 12 36:41 33
12. Levante UD 27 9 4 14 28:38 31
13. Deportivo La Coruña 27 7 10 10 23:36 31
14. Racing Santander 27 7 9 11 25:39 30
15. CA Osasuna 27 7 8 12 27:32 29
16. Sporting Gijón 27 6 10 11 25:34 28
17. Real Zaragoza 27 6 9 12 24:39 27
18. Hércules CF 27 7 5 15 25:41 26
19. UD Almería 27 5 10 12 28:45 25
20. Málaga CF 27 6 5 16 34:59 23
Zpět