Mourinho: Benzema má pořád ještě co zlepšovat

05.03.2011 18:48

 

 

Karim Benzema (© flickr.com)
 

 

Real Madrid nemohl v úterním duelu Ligy mistrů dlouho prolomit pevnou obranu francouzského Lyonu. Až pak během druhého poločasu nasadil José Mourinho Karima Benzemu a ten se mu během několika sekund okamžitě odvděčil gólem. Portugalský stratég však říká, že Benzema má nadále co zlepšovat...

Benzema byl na hřišti skutečně jen pár desítek sekund a hned vstřelil do sítě svého bývalého zaměstnavatele vedoucí gól, na který v závěru odpověděl Gomis a stanovil konečné skóre 1:1. "Všichni vědí, že jeho potenciál je obrovský. Každý však zároveň ví, a on to ví také, že se ještě v několika aspektech potřebuje zlepšit," pravil po zápase José Mourinho.

"Pracuje na tom, aby se zlepšoval a je na správné cestě," sdělil v rozhovoru pro deník AS portugalský kouč.

Třiadvacetiletý Benzema přišel do Realu Madrid právě z Lyonu před dvěma lety a dosud se nedokázal naplno prosadit do základní sestavy, často dokonce za své výkony zklízel silnou kritiku. Nyní ho však Bílý Balet při zranění Gonzala Higuaina potřebuje, a tak se Benzema stal prvním hráčem Realu, který dokázal na půdě Lyonu v Lize mistrů vsítit důležitý gól.

"Nemohl jsem si přát lepší návrat," rozplýval se po zápase Benzema, jenž doufá, že se v odvetě na Santiago Bernabeu objeví v základní sestavě. Zápas je naplánován na 16. březen a Bílý Balet má Lyonu po loňském vyřazení co vracet.
Zpět