MESSI JE NEJLÉPE PLACENÝM FOTBALISTOU PLANETY

23.03.2011 18:41

 

 

Po pořádné práci pořádná odměna. V případě Lionela Messiho je to odměna dokonce královská. Tento nevysoký Argentinec, nad jehož schopnostmi žasnou po celém světě, si podle průzkumu prestižního týdeníku France Football ročně vydělá nejvíce ze všech fotbalistů planety.
Tabulku trenérů zase ovládl Portgualec José Mourinho následován Josepem Guardiolou.

France Football - časopis s více jak šedesátiletou historií, který ve spolupráci s FIFA udílí Zlatý míč nebo také ocenění pro nejlepšího hráče roku ve francouzské lize - zjistil, že Leo Messi si za plat v Barceloně a reklamy ročně přijde až na 31 milionů eur (téměř 760 milionů korun)! Dostal se tak i před svého konkurenta Cristiana Ronalda, s nímž bojuje o prvenství mezi evropskými střelci. Portugalská superstar aktuálně vydělává 27,5 milionů eur (asi 670 milionů korun).

Třetím v pořadí je Ronaldův bývalý spoluhráč z Old Trafford Wayne Rooney s roční gáží 20,7 milionů eur. Vysoko jsou rovněž hvězdy uplynulých let, které nyní působí za oceánem v USA - David Beckham z LA Galaxy a Thierry Henry z NY Red Bulls. Anglický internacionál je celkově na páté příčce s 19 miliony a ex-blaugrana Henry okupuje 11. místo s 13,6 miliony.

Mezi trenéry si nejlépe vede José Mourinho, který v minulé sezoně slavil triumf v Serii A, Coppě Italia i Lize mistrů, a i proto ho v létě přilákal Real Madrid. "The Special One" si díky tomu za rok vydělá 13,5 milionu. O tři miliony méně pak dostává lodivod obhájce prvenství v Primera Division, Pep Guardiola. Rafael Benítez, který po Mourinhovi převzal Inter ovšem už v prosinci na jeho lavičce skončil, má 10,2 milionu a trenér anglické reprezentace Fabio Capello 8,5 milionu.

* Už v minulém měsíci zveřejnil list Deloitte, jaký mají příjem samotné evropské kluby. Podobně jako v případě fotbalistů stanuli na vrcholu španělští giganti z Madridu a Barcelony. Třetí skončil Manchester United.


 

Zpět