Karijera Lea (trošku horší překlad )

18.08.2011 11:55

Ve věku pěti, Messi začal hrát fotbal za Grandoli, místní klub trénoval jeho otec Jorge. V roce 1995 přešel k Messi Newell Old Boys, kteří vycházejí ve svém rodném městě Rosario. Ve věku 11, on byl diagnostikován s nedostatkem růstového hormonu.Primera División klubu River Plate projevili zájem v průběhu Messi, ale neměl dost peněz na zaplacení léčby, protože to stojí 900 dolarů za měsíc. Carles Rexach, sportovní ředitel Barcelony, byl informován o jeho talent jako Messi měl příbuzné v Katalánsku a Messi a jeho otec byli schopni zajistit soudu.Barcelona podepsal jej po shlédnutí ho hrát, nabízí zaplatit účty za lékařskou péči, pokud je ochoten se přestěhovat do Španělska. Jeho rodina stěhovala se do Evropy a začal v klubu mládežnických týmech.
 


Barcelona

Messi se jeho neoficiální debut za první tým v přátelském utkání proti Portu dne 16. listopadu 2003 (na 16 let a 145 dnů). O necelý rok později, on dělal jeho debut v lize proti Espanyol dne 16. října 2004 (na 17 let a 114 dní), stávat se třetí nejmladší hráč někdy hrát do Barcelony a nejmladší hráč, který klub hrál v La Liga (zlomený rekord od týmový kolega Bojan Krkić v září 2007).Když on dal jeho první vedoucí gól pro klub proti Albacete dne 1. května 2005, Messi byl 17 let, 10 měsíců a 7 dní a stal se nejmladším někdy skóre ve hře La Liga pro Barcelonu do roku 2007, kdy Bojan Krkić zlomil tento záznam , bodování z pomoci Messi.

2005-06 období

Dne 16. září, podruhé za tři měsíce, Barcelona oznámila aktualizaci smlouvy, Messi je - tentokrát lepší, aby mu jako první člen týmu a prodloužena až do června 2014. Messi získal španělské občanství dne 26. září a byl nakonec schopný dělat jeho debutovat v sezóně španělské první divize. Messi je první výlet domů v Lize mistrů přišel 27. září proti italského klubu Udinese. Fanoušci na stadionu v Barceloně, Nou Camp, dal Messi bouřlivé ovace na jeho náhradu, jeho klid na míč a předávání kombinace s Ronaldinho se vyplatila Barcelona.
Messi vsítil šest branek v sedmnácti okolností ligy a vstřelil jeden gól v Lize mistrů šest. Jeho sezóna byla předčasně ukončena dne 7. března 2006, nicméně, když on snášel slzu sval v pravé stehno v druhé části druhé ligy mistrů tie kola proti Chelsea.Barcelona ukončil sezónu jako mistři Španělska a Evropy.

2006-07 období

V 2006-07 období, Messi se etabloval jako pravidelný hráč prvního týmu, skórovat 14 krát ve 26 zápasech. Dne 12. listopadu, v zápase proti Realu Zaragoza, Messi utrpěl zlomeninu nártu, vládnoucí ho na tři měsíce. Messi se zotavil ze svého zranění v Argentině, a jeho návrat k akci přišel proti Racing Santander dne 11. února, kde on přišel jako druhá polovina náhrada. Dne 11. března, El Clásico viděl Messi ve vrcholné formě, zaznamenávat klobouk-trik, jak vydělat 10-man Barcelona 3-3 kreslit, vyrovnávací třikrát, s konečným ekvalizér přichází zranění time.In dělání tak on se stal prvním hráčem od Iván Zamorano (za Real Madrid v sezóně 1994-95), aby skóre hattrick v El Clásico. Messi je také nejmladším hráčem někdy k skóroval v tomto přípravku (plánované utkání). Ke konci sezóny začal nalezení sítě častěji, 11 z jeho 14 ligových branek v sezóně přišel z posledních 13 zápasů.
Messi také ukázal se jako "nový Maradona" tag nebylo všechno jen podfuk, od blízko-replikace nejslavnějších cílů Maradona v prostoru jediné sezóny. Dne 18. dubna 2007, on dal dva góly v Copa del Rey semifinále proti Getafe, z nichž jeden byl velmi podobný slavné cíli Maradona proti Anglii v roce 1986 mistrovství světa v Mexiku, známý jako cíl století. Světové sportovní Tiskové kreslil srovnání s Maradona, a španělský tisk Messi označené jako "Messidona". Běžel o stejnou vzdálenost, 62 m (200 ft), porazil stejný počet hráčů (šest, včetně brankáře), skóroval z velmi podobné situaci, a běžel směrem k rohu vlajky, stejně jako Maradona se v Mexiku 21 roků předtím, než . Na tiskové konferenci po zápase, Messi týmový kolega Deco řekl: "Byl to ten nejlepší cíl, který jsem kdy viděl v mém životě." Proti Espanyol Messi také vstřelil gól, který byl nápadně podobný cíl Maradona proti Anglii na mistrovství světa čtvrtfinále. Messi vrhl po míči a je spojen s rukou vést míč podél brankáře Carlos Kameni. I přes protesty hráčů Espanyol a záznamy ukazují, že bylo jasné, házená, cíl stál.

2007-08 období

Během 2007-08 období, Messi vstřelil pět gólů v týdnu vedoucí Barcelony na čtyři nejlepší v La Lize. Dne 19. září skóroval jednou jako Barcelona porazili Olympique Lyonnais 3-0 doma v Lize mistrů zápas. Ten vstřelil dva góly proti Seville ve dnech 22. září a 26. září, Messi vstřelil další dva góly v 4-1 vítězství nad Real Zaragoza. Dne 27. února, Messi hrál v jeho 100. oficiální zápas za Barça proti Valencii.
On byl nominován za FIFPro World Award Player XI do kategorie vpřed. Průzkum provedený v on-line vydání deníku Marca španělské ho jako nejlepší hráč na světě, 77 procent hlasů. Publicistů z Barcelony, na noviny El Mundo Deportivo a Sport uvedl, že Ballon d'Or je třeba věnovat Messi, pohled podporovaný Franz Beckenbauer. Fotbal osobnosti jako Francesco Totti prohlásily, že považují Messi je jedním z nejlepších současných fotbalistů světa.
Messi byl mimo hru šest týdnů po zranění dne 4. března, kdy utrpěl svalové slzu v jeho levém stehně při zápase Ligy mistrů proti keltské. Bylo to již počtvrté ve třech sezónách, že Messi utrpěl tento druh zranění.

Sezonu 2008-09

Na odchodu je Ronaldinho z klubu, Messi zdědil dres číslo 10.Dne 1. října 2008, v Lize mistrů zápas proti Šachtar Doněck, Messi dal dva góly v posledních sedmi minutách, poté, co přišel jako náhrada za Thierry Henry, otočit skóre 1-0 k 1-2 vítězství v Barceloně . Další ligový zápas byl proti Atlético Madrid, zápas účtovány jako přátelská bitva mezi Messi a jeho dobrý přítel Sergio Agüero. Messi dal gól z volného kopu a pomoci jiným, jak Barça pokračoval vyhrát zápas 6-1. Messi vsítil další působivý kříž proti Sevilla vyhodnocování salva z 23 m (25 yd) a kličkování kolem brankáře a skórovat z úhlu těsně za druhou. Dne 13. prosince 2008 během první Clásico v sezoně, Messi vstřelil druhý gól v 2-0 vítězství v Barceloně za Real Madrid. On byl také jmenován druhý v roce 2008 FIFA světového hráče roku Awards se 678 body.
Messi vstřelil svůj první hattrick v roce 2009 v Copa del Rey proti tie Atlético Madrid, které Barcelona vyhrála 3-1. Messi zaznamenal další důležitý dvojitým dnem 1. února 2009, přichází na druhou polovinu jako náhrada pomoci Barcelona porazit Racing Santander 1-2 po 1-0 dolů. Druhý ze dvou úderů byl v Barceloně 5000. ligy cíl. Ve 28. kole La Ligy, Messi vstřelil svůj 30. gól v sezoně ve všech soutěžích, což pomáhá jeho tým k 6-0 vítězství nad Málaga CF v tomto procesu. Dne 8. dubna 2009, on skóroval dvakrát proti Bayernu Mnichov Ligy mistrů, stanovení osobní rekord devíti branek v soutěži. Dne 18. dubna, Messi zářezem jeho 20. ligový cíl sezóny v 1-0 vítězství v Getafe, což Barcelona udržovat jejich šest bodu výhodu v horní části ligové tabulce na Real Madrid.
Jak Barcelona sezóna chýlí ke konci, Messi skóroval dvakrát (jeho 35. a 36. cíli ve všech soutěžích) na Cap 6-2 vítězství nad Real Madrid na Santiago Bernabéu v tom, co je skutečné nejtěžší porážku od roku 1930. Když vstřelil každý gól, běžel k fanouškům a kamery pozdvih Barcelona Jersey a ukazuje další tričko s nápisem Síndrome X Fràgil, Katalánština pro křehké syndrom X, aby ukázal svou podporu pro děti, které trpí utrpení.Messi se podílel na vybudování zranění Andrés Iniesta čas gól proti Chelsea v Lize mistrů semi-final poslat přes Barcelona čelit Manchester United ve finále. Poprvé vyhrál Copa del Rey 13. května, zaznamenávat jeden cíl, a pomoc další dvě, v 4-1 vítězství nad Athletic Bilbao. Pomohl jeho tým vyhrál double, vyhrál La Liga. Dne 27. května pomohl Barceloně vyhrát v roce 2009 finále Ligy mistrů UEFA v bodování druhý gól v 70. minutě dávat více gólů Barcelona vede, se také stal nejlepším střelcem v Lize mistrů s devíti gólů. Messi také vyhrál UEFA vpřed roku: a UEFA Fotbalista roku zaokrouhlení velkolepý rok v Evropě. Toto vítězství znamenalo, Barcelona vyhrála Copa del Rey, La Liga a UEFA Ligy mistrů v jedné sezóně, a byl poprvé španělského klubu nikdy vyhrál se ztrojnásobit.

2009-10 období
Po vítězství v roce 2009 UEFA Super Cup, Barcelona Josep Guardiola manažer tvrdil, že Messi byl pravděpodobně nejlepší hráč, jaký kdy viděl.
Dne 18. září, Messi podepsal novou smlouvu s Barcelonou, běží do roku 2016. O čtyři dny později, 22. září, Messi vstřelil dvě branky a pomohl jiný v 4-1 vítězství Barça je více než Racing Santander v La Liga.Messi vstřelil svůj první evropský cíl sezony 29. září v 2-0 získávat si Dynamo Kyjev. Messi si svůj cíl záznam na šest gólů v sedmi hrách v La Lize se stávkou během 6-1 oponování přes Real Zaragoza na Camp Nou, a také získal trest v 4-2 vítězství Barça je více než Mallorca na Camp Nou dne 7. listopadu . Dne 1. prosince 2009 byl jmenován Messi vítěz z roku 2009 Ballon d'Or, porazil finalistu Cristiano Ronaldo s velkým odstupem na 473-233. Poté, Francie fotbalového časopisu Messi citován jako pořekadlo: ". Věnuji se své rodině byli vždy přítomni, když jsem potřeboval, a někdy se cítí ještě silnější emoce než já."
 



V červnu 2004 debutoval na Argentinu, hraní do 20 přátelském zápase proti Paraguayi. V roce 2005 byl součástí týmu, který vyhrál v roce 2005 FIFA World Youth Championship v Nizozemí.Tam, on získal Zlatý míč a zlatý střevíček.

On dělal jeho plný mezinárodní debut dne 17. srpna 2005 proti Maďarsku na 18 let. On byl nahrazen v průběhu 63. minuty, ale byl odeslán v 65. minutě, protože rozhodčí Markus Merk, zjistil, že loktem obránce Vanczák Vilmos, který byl tahala Messi košile. Rozhodnutí bylo diskutabilní, a Maradona dokonce tvrdí, že rozhodnutí bylo pre-přemýšlel. Messi se vrátil do týmu 3. září na 1-0 kvalifikace mistrovství světa v Argentině dál porážku Paraguay. Před zápasem mu řekl: "Jedná se o re-debut První z nich byl trochu krátký.." Pak začal svůj první zápas za Argentina proti Peru a po zápase popsal Pekerman Messi jako "klenot".

Dne 28. března 2009 ve Světovém poháru kvalifikace proti Venezuele, Messi nosil dres číslo 10 Argentina poprvé. Tento zápas byl první oficiální zápas za Diego Maradona jako trenér Argentiny. Argentina vyhrál zápas 4-0 s Lionel Messi otevření skóre.


2006 FIFA World Cup

Újmu, která mu zabránila hrát na dva měsíce na konci 2005-06 období ohrožení své existence v mistrovství světa. Přesto, Messi vybrali v týmu Argentina na turnaj dne 15. května 2006. On také hrál v posledním utkání před mistrovství světa proti argentinský tým U-20 na 15 minut a přátelský zápas proti Angole z 64. minuty. Byl svědkem v Argentině úvodním zápase vítězství proti Pobřeží slonoviny na náhradní lavice. V dalším zápase proti Srbsku, Messi se stal nejmladším hráčem reprezentovat Argentinu na mistrovství světa, když přišel jako náhrada za Maxi Rodríguez v 74. minutě. Hernán Crespo asistoval cíl během několika minut po vstupu do hry a také vstřelil poslední gól v 6-0 vítězství, čímž se stal nejmladším střelcem v turnaji a šestý nejmladším střelcem v historii světa Cup.Messi začala v těchto Argentině 0-0 vázanka proti Nizozemsku. V následujícím utkání proti Mexiku, Messi přišel jako náhradník v 84. minutě, se skóre svázaný u 1-1. Zdálo se, že gól, ale byl ovládán offside s Argentinou, kteří potřebují pozdní gól v nastaveném čase pokračovat. Trenér José Pekerman opustil Messi na lavičce během čtvrtfinálové utkání proti Německu, který oni prohráli 4-2 na penaltový rozstřel.

Copa América 2007
On hrál jeho první zápas v Copa América 2007 dne 29. června 2007, kdy Argentina porazila USA 4-1 v první hře. V této hře, Messi ukázal své schopnosti jako tvůrce hry. Založil cíl kolega útočník Hernán Crespo a měl četné rány na cíl. Tevez přišel jako náhrada za Messi v 79. minutě a vstřelil minut později.
Jeho druhá hra byla proti Kolumbii, ve kterém on získal trest, který konvertoval k Crespo svázat hru na 1-1. On také hrál roli v druhý gól Argentině, jak byl faulován před box, který dovolil Juan Riquelme římské skórovat z Freekick a zvýšit v Argentině vede k 3-1. Konečné skóre na hru byl 4-2 ve prospěch Argentiny a je zaručeno místo v turnaji je čtvrtfinále.
Ve třetí hře, proti Paraguayi trenér odpočíval Messi, které již kvalifikoval do čtvrtfinále. On přišel z lavičky místo Esteban Cambiasso v 64. minutě, se skóre na 0-0. V 79. minutě si vytvořil Javier Mascherano cíl. Ve čtvrtfinále, jak čelit Argentině Peru, Messi vstřelil druhý gól ze hry, z Riquelme povolení v 4-0 vítězství.Během semi-final zápas proti Mexiku, Messi vstřelil lob přes Oswaldo Sánchez vidět Argentina až ve finále 3-0 vyhrát.Argentina pokračoval prohrát 3-0 do Brazílie ve finále.

2008 olympijských her léta

Po zakázáno Messi z hraní pro Argentinu v roce 2008 olympijské hry, Barcelona souhlasila, že vydá mu poté, co jednal s Josep Guardiola. On se připojil k týmu Argentiny a vstřelil první gól v 2-1 vítězství nad Pobřeží slonoviny. On pak vstřelil úvodní gól a asistoval Ángel Di María ve druhém pomáhat jeho stranu 2-1 extra čas vyhrát proti Netherlands.He také vystupoval v zápase proti soupeři Argentina Brazílie, Argentina, ve kterém se 3-0 vítězství , a tak postupuje do finále. V zápase zlaté medaile, Messi opět pomáhal Di María pro jedinou branku v 1-0 vítězství nad Nigérií.

Zpět