HODNOCENÍ HRÁČŮ ZA STŘEDEČNÍ EL CLÁSICO

28.04.2011 12:39

 

Narozdíl od El Clásica v Copa del Rey mohli fanoušci vidět v semifinále Ligy mistrů na hřišti pouze jeden tým. Barcelona zápas opanovala a Real Madrid nepustila téměř do žádné pořádné gólové šance. Katalánci si naopak příležitostí vypracovali o poznání víc a dvě z nich zásluhou Lionela Messiho také využili. Jaké bylo hodnocení jednotlivých hráčů sportovními médii?

VICTOR VALDÉS (sport.es: 9) /goal.com: 6/

Protože díky pasivitě Realu mnoho šancí k vyniknutí nedostal, užíval si především svoji jistotu při rozehrávce. Jediné starosti mu nadělala skrytá rána Cristiana Ronalda, ale i kdyby dorážející Özil nestál v ofsajdu, Valdés si i tak poradil.

DANIEL ALVES (7) /6/

Opět se soustředil především na práci v defenzívě. Sváděl důrazné souboje s Di Maríou, po jednom z nich viděl žlutou kartu. Ve druhém poločase se dostal do střetu s Pepem - štěstí, že Dani patří mezi dost inteligentní hráče nato, aby věděl, kdy se má ze souboje stáhnout, jinak by asi trávil nejbližší dny s nohou v sádře...

JAVIER MASCHERANO (9) /7/

Barcelona si musí mnout ruce. V létě totiž na Nou Camp přivedla univerzálního a pracovitého hráče, který sice nevyniká výjimečnou technikou, ale hraje v záloze i obraně důrazně, nechybuje a vždycky odvede perfektní práci - jako včera.

GERARD PIQUÉ (7) /8/

Navázal na výkony, kterými si získal srdce barcelonských fanoušků. Jistý při hře ve vzduchu, schopný vyvézt míč až hluboko na polovinu soupeře. Ve spolupráci s Puyolem zcela vymazal ze hřiště Cristiana Ronalda (a není bez zajímavosti, že o poznání jistěji znovu působil právě po boku kapitána).

CARLES PUYOL (8) /7/

Pravý kraj obrany? Stoper? Levý kraj obrany? Nezáleží na tom, kde Carles nastoupí, všude totiž podává parádní výkony. Bojoval tvrdě, žádný souboj nevypustil a defenzivní řadě dodal postrádanou stabilitu.

SERGIO BUSQUETS (7) /6,5/

Narozdíl od duelu s Osasunou se Sergio vyvaroval zbytečných ztrát míče. Naopak, stál vždy tam, kde měl, rozehrával s klidem a i díky tomu musel ustát několik ostrých ataků. Za jeden z nich viděl Adebayor (který před tím napadl i Puyola) žlutou kartu.

SEYDOU KEITA (8) /6/

Těžko říct, jestli by byl Madrid při hře dopředu tak bezzubý, kdyby nastoupil Iniesta. Keita týmu nepřináší výraznou podporu ofenzívy, ale při zahušťování středu hřiště a zastavování rodících se soupeřových akcí patří k nejlepším. Krom toho se k několika náběhům do vápna přeci jen odhodlal, do šance se ovšem nepropracoval.

XAVI HERNÁNDEZ (9) /8/

Při nepřítomnosti Iniesty na něm leželo ještě víc zodpovědnosti, ale Xaviho nic nezastavilo. Ani vysoká tráva, ani důrazný přístup hráčů Madridu. A byl to zkušený záložník, kdo zahájil akci, po které padl rozhodující gól.

PEDRO RODRÍGUEZ (7) /6/

Zdá se, že fyzickou kondici získal po dlouhé absenci konečně zpět. Na hřišti pracoval neúnavně pro tým, na hlavě měl po střele Villy úvodní gól - ale v mohutném záklonu minul. Následně mu nohu označkoval neúmyslně Marcello a Pedro musel střídat...

LIONEL MESSI (10) /10/

Nejlepší podle sport.es i goal.com. Velcí hráči ukáží své kvality ve velkých zápasech. Messi vstřelil dva góly, a především ten druhý, po úžasném slalomu, si fanoušci určitě zapamatují.

DAVID VILLA (8) /7/

Začínal na pravém křídle, po poločase se přesunul na levé a z obou pozic si vypracoval gólovou šanci (v 10. a 68. minutě). Obráncům dělal potíže svojí pohyblivostí.

 


IBRAHIM AFELLAY (7) /7/

Nahradil Pedra a opět předvedl své hlavní kvality, rychlost a technickou vyspělost. Uspěl v souboji s Marcellem, přesně a prudce centroval na Messiho a stal se tak jednou z hlavních postav rozhodujícího gólu.

SERGI ROBERTO (nehodnocen) /nehodnocen/

Nastoupil jen na závěrečné minuty a dočkal se tak svého debutu v A-týmu.


 

Zpět