HODNOCENÍ HRÁČŮ

10.03.2011 17:26

 

Osmifinále mezi FC Barcelona a Arsenalem Londýn už bylo probráno z mnoha a mnoha pohledů; ani ty negativní však výsledek nezmění. Do čtvrtfinále milionářské Ligy mistrů postoupili Blaugranas a stále tak bojují o všechny tři trofeje...

Vy se nyní můžete podívat, jak hráče za včerejší výkon hodnotila fotbalová média.

Valdés - 7 (Sport) - 6,5 (Goal) - 6 (Clan) - 6,5 (TheOffside)

Jelikož Arsenal nevystřelil ani jednou na branku a jeho spoluhráč Busquets naopak zakončil naprosto nekompromisně, neměl šanci si zachytat.

Alvés - 8 - 7 - 7 - 6,5

Fyzicky byl naprosto nepřekonatelný. Obraně Arsenalu po pravé straně utekl nesčetněkrát, tvořil hodně příležitostí, na druhou stranu ne vždy s jasnou šancí naložil nejlépe.

Busquets - 7 - 6 - 6 - 6

I když ho soupeři mnoho neprověřili, prokázal, že se umí adaptovat i na stoperský post. Hrál s rozvahou a často se dostával i daleko za polovinu hřiště, bohužel si dal vlastní gól.

Abidal - 8 - 6,5 - 7,5 - 6

Van Persieho i Nasriho zastavoval s jistotou a chladnokrevností. Znovu potvrdil, jak vynikající a komplexní je to obránce. Vyhrál mnoho soubojů a podpořil i rozehrávku.

Adriano - 7 - 7 - 6 - 7

Neustále sprintoval podél levé lajny a často připomínal svého krajana Alvése. I on vyprodukoval několik velmi dobrých pasů, jednou napálil tyč, v 87. minutě však mohl zavinit nepředstavitelnou pohromu.

Mascherano - 8 - 6,5 - 8 - 7

Fyzická síla, odolnost, výborné zvládnutí zápasu po taktické stránce a celkově velkolepý výkon. S ničivou jednoduchostí a efektivností dokázal každého zastavit... čistě zastavit. Včetně šance Bendtnera. Podobný výkon letos rozhodně nepředvedl poprvé a zatím si vedení za jeho koupi může mnout ruce.

Xavi - 9 - 7,5 - 8 - 8

Tahal za nitky, motivoval mužstvo, bezchybně přihrával a dal vítězný gól. Xaviho výjimečnost netřeba dlouze popisovat. V jeho podání další úžasné utkání.

Iniesta - 9 - 7,5 - 7,5 - 8

Každý aspekt své hry vyladil do nejjemnějších detailů a se svou typickou elegancí položil základy dvěma gólům.

Pedro - 8 - 7 - 6,5 - 8

Nevypustil jediný souboj a neustálým pohybem dělal prostor sobě i svým spoluhráčům. Do většího ohrožení Almunii se nedostal, ovšem mít o pár čísel větší kopačky, zřejmě by si nějaký z centrů za obranu dokázal zpracovat. Co se ale určitě počítá, je faul na něj, po kterém Barca kopala penaltu.

Messi - 9 - 8 - 8 - 8,5

Nejlepší podle Sport.es i Goal.com. Vstřelil famózní úvodní gól a i při zmiňovaném pokutovém kopu udržel nervy na uzdě. Co se mu nepovedlo v Londýně, na Nou Campu odčinil.

Villa - 7 - 6 - 6,5 - 6,5

V prvním poločase nebyl tolik vidět, později se dostal do čtyř velkých příležitostí, které však nedokázal proměnit... Podílel se na akci vedoucí ke druhé trefě domácích.


Afellay - N - 6 - N - 6

Chvíli po střídání Villy v 82. minutě se hnal na bránu, ovšem byl nucen zakončovat z velkého úhlu. Barceloně přidal na rychlosti a vystřelil dvakrát na bránu.

Keita - N - N - N - N

Nahradil Mascherana, který se drobně zranil při bránění Bendtnera. V posledních šesti minutách pomohl vyztužit defenzivu.

Maxwell - N - N - N - N

Vystřídal Adriana, a jelikož si Katalánci závěr utkání pohlídali, neměl mnoho práce.


 

Zpět