FC SEVILLA - FC BARCELONA 1 - 1

14.03.2011 12:55

 

 

Komplikovaný zápas, který nakonec pro Barcelonu znamená ztrátu dvou bodů a zraněného Pedra, odehráli hráči Blaugranas na Sánchez Pizjuán i díky rozhodčímu, který okradl Messiho o úvodní gól. Vše tak bylo pro hosty složitější a i když Bojan poslal Blaugranas do vedení, váhání v rozehrávce a nekoncentrovaná obrana znamenala vyrovnání, které mohly skončit pro hráče Sevilly i vítězstvím. Nakonec se ale dělba bodů jeví jako zasloužená pro oba týmy a to i s ohledem na neproměněné šance na obou stranách.

Zápas, který dle odhadů odborníků mohl rozhodnout la Ligu, měl od začátku pouze jednu barvu - Blaugranas. Sevillští totiž působili až příliš ustrašeně na to, aby mohli Guardiolovu skupinu nějakým způsobem ohrozit, alespoň v úvodních minutách. Barcelonští hráli svou hru a pomalu se přibližovali bráně Javi Varase. Nejvýtiženější byl Messi, jenže pře až pět obránců nebylo jednoduché se dostat.

V sedmé minutě ale hrubku vyrobil domácí Fazio, který rukou zahrál v nebezpečné vzdálenosti od své brány. Messi skvěle zahrál, míč skončil za bránou a Pérez Lasa nekompromisně gól neuznal za domnělý nedovolený zákrok Busquetse. Absolutně nepochopitelné rozhodnutí, které v následujících minutách ovlivnilo zápas více, než by bylo zdrávo.

V šestnácté minutě totiž nesprávně rozhodčí odpískali Alvésův ofsajd a na druhé straně nesprávně posoudili zákrok Alvése proti Zokorovi, kdy se měla po nepřímém kopu pískat pravděpodobně penalta. Zokora však svůj pád řádně přihrál a následující potrestání Cácerese za protestování bylo už jen epizodou.

To už byl ale na hřišti několik minut Bojan za zraněného Pedra a málokdo by hádal, že se ve 30. minutě ocitne v gólové příležitosti a vstřelí gól, po téměř třec měsících čekání. Vše připravil skvělý Iniesta, který vysunul Alvése ve správný okamžik. Alvés pak už s přihrávkou na Bojana neměl žádný problém. Znovu se ale ukázálo, že Alvés raději přihrává, než zblízka střílí na brankáře.

Po gólu jakoby se Sevilla více odvážila útočit, ale zároveň tím otevřela i hru na své straně. K vidění tak byla nejprve příležitost Villy, který pálil po Iniestově přihrávce hodně nepřesně. Sám Messi měl ale gólovku na své hlavě také, když ho skvěle ve 40. minutě vyzval Xavi. Jenže proti bylo břevno Varasovy brány. Poslední šanci prvního poločasu si připsal ale opět Messi, kterého tentokrát nabíhajícího našel Bojan. Jenže místo ohrožení brány bylo výsledkem málem zraněního samotného Messiho. Přeci jen koleno proti kolenu není bezbolestným střetnutím.

Messi ale do druhého poločasu nastoupil. Jenže nic platné to nebylo při zmatku, který si zavinili hosté při vyrovnávacím gólu. Kanouté našel nabíhajícího Negreda, který v tísni dokázal nacentrovat míč zpět na nabíhajícího Navase. Piqué se zapomněl v bránění a Abidal gólu na čáře zabránit nedokázal. Barcelonu vyrovnání rozhodilo a Sevilla se ocitla v dalších šancích. Negredo v 51. minutě naštěstí gól nedal a tak hosté měli šanci se vzpamatovat.

Alespoň na chvíli a na pár šancí, které si dokázali vytvořit. Jenže ani Messi a Villa nedokázali skóre změnit. Zápas se tak dostal do rozkouskované fáze díky faulům a diskusím mezi hráči. Až v 68. minutě se tak mohlo hovořit o gólové akci Barcelony, když si Messi našel cestu mezi protihráči, ale na překonání Varase to nestačilo. V 74. minutě odpověděla Sevilla, když Navasovu střelu vytahoval Valdés.

V těchto minutách měla více ze hry Sevilla, která dokázala hosty zatlačit a vytvořit si i další příležitosti. Valdés tak musel znovu zasahovat, tentokrát proti Kanoutého střele v 79. minutě. Barcelona se ale s blížícím se koncem dostala přeci jen do dalších šancí. Nevyužitou ale zůstala jak přihrávka Bojana před bránu Messimu, který nedosáhl na míč o centimetry, tak střela Iniesty do břevna v 86. minutě. Iniesta měl i příležitost reparátu, jenže v 90. minutě zabránil gólu na čáře číhající Medel. Úporný tlak v posledních minutách už nic dalšího nepřinesl a tak Barcelona ztratila dva body ze svého náskoku.

Sevilla: Javi Varas; Cáceres, Alexis, Fazio, Fernando Navarro; Jesús Navas, Medel, Zokora (Kanouté, m.45), Rakitic, Capel (Perotti, m.71); Negredo (Romaric, m.87).

FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Abidal, Adriano (Maxwell, m.75); Iniesta, Busquets, Xavi; Pedro (Bojan, m.13), Messi, Villa (Keita, m.84).

Góly: 0-1, M.30: Bojan. 1-1, M.48: Navas.

Rozhodčí: Pérez Lasa udělil žluté karty: Cáceres (m.24), Zokora (m.27), Medel (m.61), Fernando Navarro (m.62), Capel (m.68), Adriano (m.39), Xavi, (m.61).

 

Zpět