DEBUTANT CESC VYHRÁL SVOU PRVNÍ TROFEJ ZA BARCELONU

18.08.2011 11:00
 

 

Obě dvě letošní posily, tedy záložník Francesc Fábregas a útočník Alexis Sánchez, mají na svých kontech své první úspěchy v červenomodrém dresu, když se oba dva zúčastnili alespoň jednoho zápasu španělského superpoháru, který včera v odvetě Barcelona vyhrála po výsledku 3:2. Hlavně u Cesca se jedná o zajímavý počin, protože u týmu byl pouhé tři dny a už se mu podařilo vyhrát trofej.

Když se hrál první zápas, tak ještě stále byl hráčem Arsenalu. Pak se najednou obě strany domluvily a do odvety už mohl zasáhnout ve svých oblíbených barvách. A lepší debut si nemohl přát. V 82. minutě, tedy hned po vyrovnávacím gólu Karima Benzemy, vystřídal Pedra Rodrígueze a o šest minut později stál u akce, na jejímž konci Leo Messi fantastickou ránou z voleje překonal Ikera Casillase podruhé v zápase a upravil stav na 3:2. A ten vydržel až do samotného konce utkání. Pro barcelonskou čtyřku to byl více než gól. Nejen že byla jedním z hlavních tvůrců akce, po které Adriano centroval míč do vápna, po svém návratu do domovského klubu navíc hned vyhrála svou první trofej. Španělskou Supercopu.

Za osm dní čeká svěřence Pepa Guardioly zápas s portugalským Portem v rámci evropského superpoháru. Prodlouží si Cesc čekání na druhou trofej s Barcelonou, nebo se mu a jeho spoluhráčům podaří příští týden v pátek tuto velmi prestižní trofej vyhrát? Ať tak či onak, jeden úspěch, na který v Arsenalu marně čekal, už na svém kontě má. A to k tomu potřeboval pouhé tři dny v týmu.

Fábregas též byl obětí nešikovného a ošklivého faulu Marcela v samotném závěru duelu. Brazilský levý bek samozřejmě dostal ihned červenou kartu, neboť zákrok byl zcela zbytečný a odehrál se přesně na půlící čáře. Díky bohu se však nová posila v záložní řadě Barcy nezranila a tak si mohla užívat spíše chuť vítězství, než trpké bolesti ze zranění. Když v 98. minutě odpískal Fernandéz Borbalán konec zápasu, začala mohutně slavit a objímat své nové spoluhráče. Zároveň doufá, že španělský superpohár je první z mnoha trofejí, které zde získá. "Stačilo deset minut a věděli jsme, jaký Cesc je. Snad nikdo se tak rychle neaklimatizoval v týmu jako on," řekl Guardiola na adresu středního záložníka.

Dobře to ukázal při akci, po níž padl vítězný gól. Fábregas si zpracoval míč po přihrávce Iniesty, podíval se, nahrál Messimu, který si narazil s Adrianem a z voleje levačkou poslal míč do sítě. Ve stejném světle se v prvním zápase ukázal Alexis Sáncehz. Do odvety sice nenastoupil, ale v prvním zápase odehrál celých 90 minut a podal určitě dobrý výkon. I pro něj je španělský superpohár první trofejí s Barcelonou.

 

Zpět